Töyrytie 1, 33530 TampereFinland
Kerrostalo      
Avaa koordinaatit Google Maps sivustolla.

Johdanto

Tämän vuonna 1963 valmistuneen betonitalon osoite on Töyrytie 1-5, 33530 Tampere. Betonin kivisyys, massiivisuus, karuus sekä karkeus näkyvänä rakennusaineena toimii yleensä hienosti kontrastina muiden materiaalien kanssa. Tiiviit ja massiiviset betonirakennukset myös säästävät lämmitysenergiaa koko elinkaarensa ajan. Tämä rakennus on keskikorkea, kerroksia löytyy 5 kappaletta.

Lähialue

Töyrytie 1 sijaitsee alueella nimeltä Ruotula. Sen sijainti tarkentuu postinumeroalueelle 33530. Paikalliset luonnehtivat asukaskyselyssä osoitteen lähialuetta 'melko huonomaineiseksi lähiöksi'.

Oletko samaa vai eri mieltä alue-esittelyn kanssa? Jos olet alueen asukas ja haluat vaikuttaa siihen miten aluetta ja sen asuinrakennuksia esitellään, voit osallistua vuoden 2015 asukaskyselyyn tästä. Sen tuloksia ja tarkempia kuntakohtaisia analyysejä voi saada käyttöönsä esimerkiksi kuntien aluekehityshankkeisiin. Yhteystietomme löytyvät täältä.

Kaupunki/kunta

Tampere on Pohjoismaiden suurin sisämaakaupunki, sen väkiluku on  223 148 ( joulukuu 2014). Koko Tampereen seutukunnassa on 376 000 asukasta, ja se on Suomen toiseksi suurin väestökeskittymä Helsingin seutukunnan jälkeen.

Vuoden 2013 väestönkasvu noussee lähelle 3 000 asukasta, joka on kaupungin lähihistorian paras. Lähialueen kasvu on entistä enemmän keskittynyt Tampereelle. Vain Lempäälässä kasvu on ollut suhteellisesti Tamperetta suurempi.

Tampere sijaitsee järvi- ja harjualueella kahden suuren järven välisellä kannaksella. Kannaksen pohjoispuolella on Näsijärvi ja eteläpuolella Pyhäjärvi. Näsijärven vedet kulkeutuvat Tampereen keskustan halki virtaavaa Tammerkoskea pitkin Pyhäjärveen. Tammerkosken putouskorkeus on 18 metriä. Sen rannoilla näkyvät punatiiliset tehdasrakennukset kertovat Tampereen teollisuushistoriasta. Tampere on Suomen ensimmäinen ja suurin teollisuuskaupunki.

Tampereen pormestari on nimeltään Anna-Kaisa Ikonen (s. 4. huhtikuuta 1977 Tampere). Tampereen kaupunginvaltuusto valitsi hänet kaudelle 2013-2016 tammikuussa 2013. Ikonen edustaa kokoomusta ja hänet valittiin Tampereen kaupunginvaltuustoon vuoden 2008 kunnallisvaaleissa ja uudelleen vuonna 2012.

Vuosina 2011-2013 Ikonen toimi kunta- ja hallintoministeri Henna Virkkusen valtiosihteerinä. Vuosina 2009-2011 hän oli Tampereen apulaispormestari ja vuodet 2003-2009 Pirkanmaan TE-keskuksen kehittämispäällikkö.

Ikonen on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden tohtori Tampereen yliopistosta. Vuonna 2013 hän sai Suomen Nuorkauppakamarit ry:n Vuoden nuori johtaja -palkinnon.

Tampere asuinpaikkana

Tarkemmat tiedot eri kaupunginosista asuinpaikkoina löytyy haun kautta. Mikäli tarvitset alueista tarkempia tilastoja, ota yhteyttä ja kerro mitä tarvitset. Joistakin alueista löytyy myös koostekarttoja (punaiset neliöt vähemmän suosittuja alueita, vihreät enemmän, palloista aukeaa talojen esittelyt), esimerkin löydät täältä.

Tampere asuntosijoittamisen näkökulmasta

Jokapaikka.fi kerää päivittäin tietoa siitä mitkä alueet Suomessa ovat elinvoimaisimpia ja mihin niistä asuntosijoittajien kannattaa seuraavaksi suunnata katseensa. Voit tiedustella alueellisia tilastoja täältä.

Tampere lomakohteena

Tampereen seutu tarjoaa ympäri vuoden turisteille hyvät mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen ja monenlaiseen harrastamiseen. Ulkomailta Tampereelle pääsee helpoiten kolmella eri tavalla: lentäen, junalla sekä autolla.

Lennot laskeutuvat Tampere-Pirkkalan lentoasemalle. Mahdollisimman edullisia matkoja lentämällä, voi hakea esimerkiksi seuraavilta sivuilta: ebookers.fi tai momondo.fi.

Junalla Tampereelle pääsee Pietarin ja Helsingin kautta koukaten. Lisätietoja junalippujen hinnoista ja aikatauluista saa VR:än sivuilta.

Jos pidempi ajomatka ei haittaa, Tampereelle pääsee myös Norjasta ja Ruotsista, Lapin kautta ajamalla. Auton vuokraus on helppoa, niitä voi tiedustella esimerkiksi seuraavilta autovuokraamoilta: hertz.fi ja budget.fi.

Suomen sisällä, Tampereelle pääsee helpoiten junalla, lentäen, autolla tai bussilla. Junalippujen hintoja voi tarkastella VR:än sivuilta. Bussien hintoja voi puolestaan tarkistaa esimerkiksi Onnibussilta tai Matkahuollosta.

Tampereella on lukuisia majoitusvaihtoehtoja. Tampereen hotellit ovat kalliimmasta päästä, halvat hotellit ovat olematon harvinaisuus. Hotellien lisäksi, kannattaa siis myös tutustua hostellien tarjontaan, tai vuokrata itselleen asunto esimerkiksi airbnb.com:in kautta. Mikäli kuitenkin haluat asua juuri hotellissa, voit vertailla edullisia hotelleja esimerkiksi hotels.com:in avulla.

Tampereella paikallisliikennettä hoitaa Tampereen joukkoliikenne. Matkareitin suunnittelu aluuella hoituu helpoiten Reittioppaan kautta. Turistit voivat myös huoletta käyttää takseja, Suomen taksikuskit kuuluvat maailman rehellisimpiin.

Lisätietoja Tampereesta matkakohteena saa muun muassa visittampere.fi-sivustolta.

Maakunta

Tampere kuuluu Pirkanmaan maakuntaan, josta osa sijaitsee Satakunnan ja osa Hämeen historiallisten maakuntien alueella. Pirkanmaan väkiluku on 499 162 henkeä. Maakunnan osuus Suomen väkiluvusta on noin 9 %. Pirkanmaan kokonaispinta-ala on 14 468,80 km². Maapinta-ala on 12 446,25 km² ja makeavesiala 2 022,55 km². Pirkanmaan pohjoisosat ovat melko harvaan asuttuja, mutta siitä huolimatta koko alueen väestötiheys on yli kaksi kertaa Suomen keskiarvon.

Pirkanmaata on pidetty omana maakuntanaan vasta 1950-luvulta lähtien. Nimensä se on saanut Pirkkalasta, joka keskiajalla käsitti suurimman osan nykyisestä Pirkanmaasta. Alueen maakuntakeskuksena toimii Tampere.

Pirkanmaata ympäröivät Varsinais-Suomi, Satakunta, Kanta-Häme, Päijät-Häme, Etelä-Pohjanmaa ja Keski-Suomi.

Pirkanmaan vaakunassa on kultakentässä punainen turkiskoroinen lakio. Kulta viittaa satakuntalaisiin ja punainen hämäläisiin kuntiin. Turkiskoro kertoo koko seudun erähistoriasta ja kaupankäynnistä.

Lähteet ja yksityisyydensuoja

Jokapaikka.fi:n hakukoneen tavoitteena on tarjota käyttäjilleen mahdollisimman kattava ja puolueeton katsaus eri asuinalueista Suomessa. Lisäksi, palvelu antaa ihmisille mahdollisuuden kertoa oman mielipiteensä lähiympäristöstään.
Kyseessä ei ole asuntojen tai kiinteistöjen myyntipalvelu, joten ’myydään asunto’ tai 'vuokrataan asunto' -tyyppisiä tietoja ei palvelusta löydy. Asuntojen hintoja sekä vuokratasoja näytetään vain, mikäli niitä löyy samalta alueelta yli 3 kpl. Omakotitalojen hintoja ei julkaista.
Koska tiedot kootaan tuhansista eri lähteistä, saattaa niissä esiintyä virheitä. Mikäli havaitsette että jokin tieto on väärin tai vanhentunutta, olisimme kiitollisia jos voisitte ilmoittaa siitä asiakaspalveluumme.
Jokapaikka.fi on aluetietoihin erikoistunut hakukone, joten se ei kerää minkäänlaista henkilörekisteriä, tai tietoja jotka voidaan yhdistää yksittäiseen henkilöön. Jos kuitenkin havaitset sivujen teksteissä tietoja, jotka voivat mielestäsi yksilöidä sinut henkilönä, voit tehdä näiden tietojen poistopyynnön asiakaspalveluumme.
Mikäli taas havaitset kuvassa itseäsi yksilöiviä tietoja, tulee sinun olla yhteydessä Googleen, joka on katunäkymäkuvan (Google Street View) palveluntarjoaja. Jokapaikka.fi käyttää palvelua puhtaasti Tietosuojalautakunnan Googlelle myöntämän luvan mukaisesti, emme pysty vaikuttamaan kuvan sisältöön millään tavalla.
Muista kertoa poistopyynnössä, missä tiedoissa yksilöinti on tapahtunut. Lisäksi, mikäli sinulla on voimassa oleva Turvakielto Väestörekisterikeskuksessa, voidaan koko osoite turvallisuussyistä piilottaa kokonaan.
Osoitesivujen lähteinä ovat toimineet muun muassa Itellan Perusosoitteisto (osoitetiedot), alueen asukkaat (aluetiedot), kunnat ja kaupungit sekä Museovirasto (aluetutkimukset), tiedotusvälineet (uutiset), Google Street View (katunäkymät), sekä avointa tietoa tarjoavat verkkopalvelut. Listan tärkeimmistä julkisista lähteistä löydät täältä.

Tietoja on viimeksi päivitetty 25.1.2017.


Osoitepisteet
70
100
Ovatko pisteet mielestäsi oikein?
Äänestä!
Mitä ovat Osoitepisteet?
 
Rakennusvuosi
  • 1963
Kerroksia
  • 5
Huoneistoja
  • 29
Huoneisto koko
  • 29-40 m²
Hissi
  • Ei
Kantavat rakenteet
  • Betoni
Kaupunginosa
  • Ruotula