Kalajoentie 278, 85100 KalajokiFinland
Asuinalue      
Avaa koordinaatit Google Maps sivustolla.

Johdanto

Löydät tämän yksikerroksisen omakotitalon osoitteesta Kalajoentie 278, 85100 Kalajoki.

Lähialue

Tämä kaupunginosa on nimeltään Pitkäsenkylä. Paikallisten mielestä, kaupunginosa on kelpo asuinpaikka.

Oletko samaa vai eri mieltä alue-esittelyn kanssa? Jos olet alueen asukas ja haluat vaikuttaa siihen miten aluetta ja sen asuinrakennuksia esitellään, voit osallistua vuoden 2015 asukaskyselyyn tästä. Sen tuloksia ja tarkempia kuntakohtaisia analyysejä voi saada käyttöönsä esimerkiksi kuntien aluekehityshankkeisiin. Yhteystietomme löytyvät täältä.

Kaupunki/kunta

Kalajoen kaupunki sijaitsee Kalajoen suulla ja se kuuluu Ylivieskan seutukuntaan. Vuonna 2010 kuntaliitosten seurauksena Himanka liittyi Kalajokeen. Kalajoki on valtatien 8 ja valtatien 27 risteyksessä, ja lähimmät rautatieasemat sijaitsevat Ylivieskassa ja Kannuksessa.  Lähimmät lentokentät ovat Oulu sekä Kokkola-Pietarsaari.

Saamelaiset asuttivat kalajokea aina 1200- ja 1300-luvuille saakka. Sen jälkeen alue oli pääasiassa hämäläisten ja satakuntalaisten eräaluetta. Vakituinen asutus sai alkunsa, kun muutamat eräkävijät asettuivat Kalajoen ja Himanganjoen suulle. Seudun vanhimmat kylät ovat Eteläkylä, Pohjankylä ja Raumankari, jotka on perustettu todennäköisesti 1300- ja 1400-luvuilla

Kalajoki on tunnettu matkailukaupunki - vuosittain vierailijoita on noin miljoona. Ihmisiä houkuttelee Kalajoelle erityisesti luonto: kilometrien pituiset hiekkarannat ja dyynialueet eli Kalajoen Hiekkasärkät, lintualueet, saaristo sekä jokisuistot.

Kalajoen naapurikuntia ovat Alavieska, Kokkola, Kannus, Merijärvi, Pyhäjoki, Sievi ja Ylivieska.

Kalajoki sijaitsee oivassa paikassa merimaisemista pitävälle. Sen lähin merialue on Suomen ja Ruotsin välissä sijaitseva Pohjanlahti, joka muodostaa Itämeren pohjoisimman osan. Pohjanlahden osa-alueet ovat: Merenkurkku, Selkämeri sekä Perämeri.

Pituutta lahdella 650 kilometriä ja sen pinta-ala on noin 104 000 km². Lahden suurin leveys on 350 km Selkämerellä ja kapein kohta on Merenkurkussa, noin 70 km. Syvin kohta sijaitsee lähellä Ångermanlandin rannikkoa ja on 294 metriä syvä.

Kalajoki asuinpaikkana

Tarkemmat tiedot eri kaupunginosista asuinpaikkoina löytyy haun kautta. Mikäli tarvitset alueista tarkempia tilastoja, ota yhteyttä ja kerro mitä tarvitset. Joistakin alueista löytyy myös koostekarttoja (punaiset neliöt vähemmän suosittuja alueita, vihreät enemmän, palloista aukeaa talojen esittelyt), esimerkin löydät täältä.

Kalajoki asuntosijoittamisen näkökulmasta

Jokapaikka.fi kerää päivittäin tietoa siitä mitkä alueet Suomessa ovat elinvoimaisimpia ja mihin niistä asuntosijoittajien kannattaa seuraavaksi suunnata katseensa. Voit tiedustella alueellisia tilastoja täältä.

Maakunta

Kalajoki kuuluu Pohjois-Pohjanmaan maakuntaan, joka sijaitsee Suomen keskiosassa Pohjanlahden rannikolla. Maakunnan pinta-ala on 44 088,45 km², josta maa-alueita on 35 507,45 km² ja sisävesiä 1 907,93 km². Maakunnalla on lisäksi merialueita 6 673,07 km².

Pinta-alaltaan Pohjois-Pohjanmaa on Suomen toiseksi suurin maakunta. Sen väkiluku on 402 318 henkeä, joten se on väkiluvultaan Suomen neljänneksi suurin maakunta. Pohjois-Pohjanmaa on Uudenmaan ja Pirkanmaan ohella myös väkiluvultaan nopeiten kasvavia maakuntia Suomessa. Väestötiheys on 11,33 asukasta neliökilometrillä. Oulu on alueen pääkaupunki ja samalla asukasluvultaan sen suurin kaupunki.

Pohjois-Pohjanmaa rajoittuu pohjoisessa Lappiin, idässä Kainuuseen ja Venäjään, etelässä Pohjois-Savoon, Keski-Suomeen ja Keski-Pohjanmaahan sekä lännessä Pohjanlahteen.

Pohjois-Pohjanmaan vaakunassa on sinisessä kentässä kuusi juoksevaa hopeista kärppää, joiden hännänpäät ovat mustat, sijoitettuna 2+2+2.

Lähteet ja yksityisyydensuoja

Jokapaikka.fi:n hakukoneen tavoitteena on tarjota käyttäjilleen mahdollisimman kattava ja puolueeton katsaus eri asuinalueista Suomessa. Lisäksi, palvelu antaa ihmisille mahdollisuuden kertoa oman mielipiteensä lähiympäristöstään.
Kyseessä ei ole asuntojen tai kiinteistöjen myyntipalvelu, joten ’myydään asunto’ tai 'vuokrataan asunto' -tyyppisiä tietoja ei palvelusta löydy. Asuntojen hintoja sekä vuokratasoja näytetään vain, mikäli niitä löyy samalta alueelta yli 3 kpl. Omakotitalojen hintoja ei julkaista.
Koska tiedot kootaan tuhansista eri lähteistä, saattaa niissä esiintyä virheitä. Mikäli havaitsette että jokin tieto on väärin tai vanhentunutta, olisimme kiitollisia jos voisitte ilmoittaa siitä asiakaspalveluumme.
Jokapaikka.fi on aluetietoihin erikoistunut hakukone, joten se ei kerää minkäänlaista henkilörekisteriä, tai tietoja jotka voidaan yhdistää yksittäiseen henkilöön. Jos kuitenkin havaitset sivujen teksteissä tietoja, jotka voivat mielestäsi yksilöidä sinut henkilönä, voit tehdä näiden tietojen poistopyynnön asiakaspalveluumme.
Mikäli taas havaitset kuvassa itseäsi yksilöiviä tietoja, tulee sinun olla yhteydessä Googleen, joka on katunäkymäkuvan (Google Street View) palveluntarjoaja. Jokapaikka.fi käyttää palvelua puhtaasti Tietosuojalautakunnan Googlelle myöntämän luvan mukaisesti, emme pysty vaikuttamaan kuvan sisältöön millään tavalla.
Muista kertoa poistopyynnössä, missä tiedoissa yksilöinti on tapahtunut. Lisäksi, mikäli sinulla on voimassa oleva Turvakielto Väestörekisterikeskuksessa, voidaan koko osoite turvallisuussyistä piilottaa kokonaan.
Osoitesivujen lähteinä ovat toimineet muun muassa Itellan Perusosoitteisto (osoitetiedot), alueen asukkaat (aluetiedot), kunnat ja kaupungit sekä Museovirasto (aluetutkimukset), tiedotusvälineet (uutiset), Google Street View (katunäkymät), sekä avointa tietoa tarjoavat verkkopalvelut. Listan tärkeimmistä julkisista lähteistä löydät täältä.

Tietoja on viimeksi päivitetty 25.1.2017.


Osoitepisteet
74
100
Ovatko pisteet mielestäsi oikein?
Äänestä!
Mitä ovat Osoitepisteet?
 
Kaupunginosa
  • Pitkäsenkylä